Tips en trucs 1

barutiboerboels003023.jpg barutiboerboels036025.gif
contract
barutiboerboels036024.gif
  garantie
barutiboerboels036023.gif
 voer
Deze tips en trucs komen van de website van Boerboel International (bron)

OM TE LEREN MOET DE HOND JE VERTROUWEN EN ZICH VEILIG BIJ JE VOELEN

Daarom zijn de uitgangspunten bij trainen / oefenen:

  1. Aandachtoefeningen: ALS DE HOND NIET OP JE LET, KUN JE HEM NIET TRAINEN!

We beginnen met Aandachtsoefeningen de ene keer lokken we het gedrag uit, een andere keer niet.

1. Beloon de hond als hij toevallig naar je kijkt. Dus, niet roepen of verleiden met een brokje maar "vang" de situatie als die zich voordoet: in de kamer, in de tuin of bij een wandeling. Zorg ervoor altijd een beloning bij de hand te hebben. (bv in je broekzak, jaszak op de tafel etc.) Hoe vaker je de aandacht vangt van de hond en hem dan altijd prijst met je stem ("Goed zo" of "Braaf') en in deze aanleerfase ook altijd beloont met een brokje of een knuffel, hoe meer hij die aandacht zal geven.

2. Lok het gedrag uit door het gebruik van een brokje om de hond naar je gezicht te laten kijken.

3. Dit is een goede oefening om te doen net voor zijn etenstijd.
Maak zijn eten klaar en zet de bak op de aanrecht. Pak een brokje uit de bak en trek zijn aandacht door zijn naam te noemen, houdt hem het brokje voor en breng het vervolgens naar je gezicht. Kijkt hij je aan, geef dan het brokje. Doe dit ongeveer 3 keer kort achter elkaar en geef hem dan zijn etensbak. Doe dit iedere dag een paar keer. Doe vooral veel spelletjes met de puppy.

  1. Zit oefening

Verleid de hond met je hand in de zitpositie: Neem een brokje in je linkerhand en houd je linkerhand net boven de hond zijn kop, ongeveer tussen zijn ogen. Beweeg je hand langzaam naar achteren; De hond zal je hand volgen en gaan zitten.
Nb. De positie van de hand is belangrijk: Houd je de hand te hoog, dan zal hij springen; houd je de hand te laag, dan gaat hij liggen.
Raak je puppy niet aan (met je andere hand bv op zijn rug duwen). Dat is niet goed voor zijn gewrichten en het geeft een tegengestelde reactie.
 
  1. Oefening Komen

Vraag iemand om je puppy vast te houden, laat hem een brokje zien en besnuffelen. Dit moet een persoon zijn die de pup kent en vertrouwt!

Loop een paar meter achteruit, blijf staan, hurk neer en roep hem bij zijn naam. De ander laat de hond nu los. Moedig hem uitbundig aan om naar je toe te komen Ontvang hem met open armen. Voordat je hem het brokje geeft, raak je even zijn halsband aan en dan pas belonen Met je stem: "goed zo "of "braaf' en een brokje.

Pak zijn halsband niet van boven af maar onder zijn kin. Sommige honden vinden het bedreigend als handen van boven komen, zij duiken weg en willen niet meer komen.
Je kunt tijdens spel en tijdens aaien de halsband aanraken dan is er geen stres. Het doet er niet toe of hij gaat zitten, blijft staan of gaat liggen. Het doel van deze oefening is. dat hij komt.

Als het een aantal keren goed gaat, voeg je bij het roepen na zijn naam het commando "hier" toe. Vergroot langzaam de afstand voor het komen, en doe het op verschillende plaatsen, waar weinig afleiding is.
Maak van de oefening "hier komen" in de kamer een spel en doe het dan met meerdere personen. Iedereen heeft een voertje bij de hand. Ga op de grond zitten tegenover elkaar als je met twee personen bent. Op ongeveer 2 meter uit elkaar. Ben je met meer dan 2 personen ga dan in een cirkel zitten.
Een persoon roept de hond bij zijn naam en houdt een brokje voor, nodigt hem uit te komen. Als de hond komt, dan belonen. Dan roept een ander, als hij komt beloon je hem. Gaat dit goed, dan rechtop gaan staan. Vervolgens verder bijvoorbeeld 3 meter, uit elkaar gaan staan.

Variaties- als het de komende weken goed gaat: roepen vanuit een andere kamer, roepen vanuit de tuin, terwijl de hond in huis is en andersom.
Komen moet voor de hond altijd leuk zijn en hem iets lekkers oplevert, een knuffel of spelen.
Roep hem daarom nooit voor vervelende dingen bv. In bad gaan; nagels knippen ... ga hem dan halen.
verder
 home
 de boerboel
  over ons
  onze teven
 onze reuen
pups
 geplande nestjes
 Boerboel Europe
 herplaatser / te koop
 contact
 links