barutiboerboels038031.jpg barutiboerboels038030.jpg barutiboerboels038029.jpg barutiboerboels038028.jpg

Contract, bijlage 1

barutiboerboels038027.jpg
Bijlage 1:
 
De Boerboel is in de eerste plaats een waakhond, dus hij heeft een plek nodig die hij als de zijne kan beschouwen, ruimte die hij kan bewaken.
De Boerboel is geen hond om in een appartement of een klein huis zonder een
tuin te worden gehouden. Een dagelijkse wandeling aan de riem zal eenvoudigweg niet volstaan voor een Boerboel!
Hij is een uitstekende gezinshond, maar hij is van nature wat afstandelijk en zelfs gereserveerd tegenover vreemden en onbekende situaties.
Dit betekent dat het sociale gedrag van een volwassen Boerboel niet kan worden vergeleken met een Labrador of een hond die behoort tot een andere rasgroep.
Een Boerboel is min of meer volwassen op de leeftijd van drie, met individuele verschillen.
Dit betekent dat een Boerboel de puberteit bereikt als een ander ras begint met volwassen gedrag.
Als pup is hij erg makkelijk in de omgang, dat geeft veel Boerboel eigenaren het idee dat ze een goed gemanierde, goed opgevoede hond hebben, en dan uit het niets wordt de hond koppig, probeert te domineren en gaat door fases van onzeker en zelfs bang zijn. Dit is geen reden tot paniek. Geef uw hond de tijd om volwassen te worden en met een passende training zal deze fase passeren.
De Boerboel is geen hond die wandelingen in drukke straten, markten, winkelen enz. waardeert. U kunt hem leren om te wennen aan deze situaties, maar dit zal nooit zijn favoriete bezigheid zijn en op de lange termijn kan het zelfs vragen om moeilijkheden.
Een Boerboel moet worden opgeleid, niet getraind. Dit betekent dat u nooit moet proberen om hem te forceren dingen te doen die hij niet wil doen. Vergeet niet, in termen van kracht, zal uw Boerboel altijd het laatste woord hebben.
Wees nooit gewelddadig bij een Boerboel, want het zal de relatie tussen u en uw hond beschadigen, de belangrijkste band tussen hond en eigenaar is een band van wederzijds vertrouwen, respect en liefde.
Een Boerboel is nog steeds erg dicht bij de natuur. Hij begrijpt het best de regels van de wilde hond of wolfroedel.
De eigenaar moet de onbetwiste alfa-hond zijn. Om een goede Boerboel eigenaar te zijn is het erg belangrijk om een basiskennis van hondentaal en roedel regels te hebben, dit om deze bijzondere en prachtige relatie tussen u
en uw hond te kunnen bewerkstellen en vasthouden.
barutiboerboels038026.gif
contract
barutiboerboels038025.gif
 garantie
barutiboerboels038024.gif
  tips en trucs 1
barutiboerboels038023.gif
 voer
GTX214725
 de boerboel
  over ons
  onze teven
 onze reuen
pups
 geplande nestjes
 Boerboel Europe
 herplaatser / te koop
 contact
 links